середа, 20 січня 2021 р.

#ДЕНЬ СОБОРНОСТІ

             Український народ 22 січня щорічно святкує День Соборності України. Це свято нагадує нам, що Україна не розділена, що немає окремої Східної і Західної України, а що у нас єдина держава і ми – єдиний народ! Тож прийміть найкращі привітання з нагоди найвеличнішого свята українського народу – Дня Соборності України!

      Щорічно в січні відзначається День Соборності України - одне із знакових свят української держави після Дня Незалежності. Це свято символізує єдність українських земель і відіграє значну роль в історії нашої країни.
     Свято День Соборності України щорічно відзначається в одну і ту ж дату - 22 січня. Саме в цей день в 1919 році був проголошений Акт возз'єднання Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки.
      Офіційно в Україні День Соборності відзначають з 1999 року. Однак у 2011 році він був скасований і замість цього встановлено День Соборності і свободи України. А вже в 2014 році президентським указом свято було відновлено як День Соборності України.
День Соборності України - свято, яке символізує єдність українських земель. Це одне з найважливіших свят нашої країни, адже в цей день відзначається і День Соборності, і перше проголошення незалежності України.

    Головною традицією в День Соборності є утворення "живого ланцюга" єднання. Вперше така масова акція відбулася 22 січня 1990 року - в 71-ту річницю Акту возз'єднання. Тоді більше мільйона чоловік, взявшись за руки, утворили безперервний ланцюг від Києва до Львова. Акція стала яскравим проявом єдності, прагнення українського народу до свободи.

   З тих пір в Україні "живі ланцюги" створювалися неодноразово, символізуючи єдність українського народу. З 2000-х років в Києві щорічно влаштовують "живий ланцюг" уздовж моста Патона, який пролягає між правим і лівим берегами столиці. Такі ж акції проходять і в різних містах України, а всі бажаючі долучаються до дійства, беручи з собою державні синьо-жовті прапори і стаючи частинкою ланцюга.

       


Немає коментарів:

Дописати коментар